Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Åter en hel del mer än blott de ord som skriftats i detta flöde ...


Svaghet och styrka ...

... ligger närmare varandra
än vi vare sig förmår
att vilja se eller verkligen förstå ...

Är du för svag
får du ej ens möjlighet
att skaffa dig 
förutsättningarna du behöver
för ett normalt liv
innan allt redan är över ...

Är du för stark
blir du snart nog föremål
för alltför stor uppmärksamhet
och riktmärke för alltför många
vilka antingen vill ta din plats
i toppen av näringskedjan
eller blott önskar få se dig
falla hela vägen ned till botten ...

Vad som utmärker
såväl vad som är svaghet
som styrka
definieras av den stora grå majoriteten
vars jämviktssträvan 
i vardagens normalbalansland
får sin näring utifrån den stimulans
som genereras av ytterligheterna
på marginalernas extrema rand ...

En ständigt pågående dans
under täckmantel av
lagomhet
normalitet
och inte minst det populära
ack så omhuldat kära 
Jante-land ...

Rätt eller fel?

Spelar mindre betydelse i sig
ty denna grå majoritet av normalitet
med sina förtäckta små oskyldiga spel
tillhör inte den samhörighet
jag söker finna i min verklighet ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-12-11 23:22



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Mycket tänkvärt!
2015-12-12

  Hanna Mari Wallin
Bra skrivet. en brandfackla som heter duga!
2015-12-12

  DominiQueen
Words!!!
Amen
2015-12-12

    Sefarge VIP
Mycket klokt skriftat!
Manar till eftertanke!
:)
2015-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP