Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sjunges på melodin "Jag har en gammal faster som går på stadens torg"


Sagan om Kjell - en drömvisa

 

Det var en gång en gubbe, och gubben hette Kjell

han var en vresig stubbe, för han var inte snäll

han byggde restauranger, rotunda och palats

men där fanns inga gäster, för dom fick inte plats

 

När Kjell skulle ha möten så for han till sin ö

en smal spång ledde vägen, man blev smått rädd att dö

den sista biten fick man med gamla åror ro

och båten läckte vatten så det kan ni inte tro

 

Så fick man le och klättra uppför ett slipprigt berg

och landskapet var gråvitt, det hade mist sin färg

men Kjell blev irriterad om man var lite sen

han sa: är du justerad eller har du klena ben?

 

Men nu har Kjelle sjappat, hans saga den är all

hans bygge blev till nytta till slut i alla fall

rotundan blev en skola och ön, en fallen tron

pryds numera av skylten Rektorsexpedition.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Nanna X
Läst 346 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-12-12 09:00



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Härligt!
2015-12-14

  i af apa
vilket drag
över en Kjelle...!
vicken Pelle
jöns...
2015-12-13

  Ingela Svenson VIP
Jag skrattar ihjäl mej! Vem skall denne stygge Kjell personifiera?
2015-12-12

  erkki
Trevlig! Jag ska särskilt komma ihåg rimorden plats/palats. Känns användbart!
2015-12-12

  Jaseph
Underhållande, med fläkt på välkänd melodi, och med en viss visdom...
2015-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X