Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att hjälpa med hjärtat

 

Du veckla din vinge
och smekte min kind
med vältalig hand
rörde upp som en vind


Du kände min smärta
min allt tunga sorg
jag burit på länge
och gömt i min borg


Du bad att få hjälpa
sa precis hur det var
att minnen och bördor
ger sår som finns kvar           


Du löste min knut
ett värmande ord
allt som hölls fånget
begravdes i jord


Du lämna mig lycklig
beskärd av min del
fullständig kärlek
gavs tills jag var hel


Att hjälpa med hjärtat
en skyddsängels lott
och tiden med ångest
ett minne snart blott

 




Fri vers av Nettan
Läst 583 gånger
Publicerad 2006-04-26 10:57



Bookmark and Share


    Isabell J
de sista fyra raderna sade allt tycker jag
mycket bra
2006-12-09

  Daniela
Har läst den flera gånger högt nu. Men tycker du skulle haft kvar "finns" det tre sista styckena hänvisar ju till en läkeprocess som tappar innehåll när du byter ord. Annars tycker jag man kan känna de trygga kärleksfulla änglavingarna. Kram Daniela
2006-10-09

  Daniel_78 VIP
nu har jag tyvärr inget mer att klaga på =)

det skulle isåfall vara:

ger sår som fanns kvar

kanske säger man:

ger sår som finns kvar

men jag är inte säker.
2006-04-26

  Daniel_78 VIP
se rman på, rimmat från dig
var det limericken som satte spår ;)

dikten är vackert,
det konstruktiva jag kan bidraga med
är kanske att ävan här ha lite koll på stavelserna
till en början, så det blir någorlunda lika
från stycke till stycke.
2006-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Nettan
Nettan