Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sorgbearbetning ... Jo! Processen fungerar även för andra sorger än bortgångna närståenden och andra motsvarande förluster i livet ...


När det blir fel i de manuella rutinerna ...

... så som det
idag blev för mig
när jag klickade fel
och betalade in 
30 dagar fastpris 195 kr
till ett mobilnummer
som var snartlikt 
det som tillhör mig
men som visade sig
tillhöra dig ...

... väcks en något
undermedvetet medveten
naivitet till liv inom mig ...

Ringer dig
och du ber mig återkomma
lite senare under dagen ...
Skickar sms och förklarar situationen
och vädjar till din goda vilja
att återbetala om inte hela
så åtminstone delar av pengarna 
till mitt konto
som du får uppgifterna till ...

Har inte loggat in på internetbanken
när detta skrivs ...

Kanske för att jag vill
få behålla min tro på din goda vilja
och medmänsklighet en liten stund till ...

Inom mig finns dock insikten
som ligger där och pyr
om att jag för min sinnesfrid
bör se det hela som en god gärning
jag ägnar dig som en tidig present
så här inför kommande juletid ...

... för att undvika
risken för att besvikelsen
blott bidrar till
att min tro på det goda hos människan
ännu längre bort utom räckhåll flyr ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-12-14 19:15



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
medmänniskor som värnar om varandra finns

2015-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP