Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kan liksom bara inte acceptera att minnen förstörs när vår fysiska existens utrotas. Nej.


Minnenas existens

Under vår tunna, sårbara yta av hud
Skapas små fragment av minnen i form av molekyler,
Med små känsloatomer inuti
Flytande, flyktiga, alltid på färd
Det är så de utgör sin ursprungliga lagring,
Symboliserar vilka vi var, är och kommer att bli.

Men var försvinner minnen när vi dör?
Glada, ledsna, lyckliga, förtvivlade
Går de bara upp i rök?

För oavsett vad som har varit, vad som är, eller vilka äventyr som än väntar bortom horisonten
Har våra minnen alltid ägt rum
De har alltid varit, är och kommer alltid att vara.

De är någonting som inte går att se på, att ta på
Som daggen i luften en tidig morgon
Värmen av solen en ljum sommarkväll
De bara existerar i okänd form.

Det är dessa vi känner av ibland,
När vi känner någonting ömt susa igenom oss
Alla skärvor av gamla minnen och känslor
Vågor av värme, rysning av kyla
Tillhörande ingen annan nu än evigheten själv
Lånad av oss i endast korta moment

Det är lite så det är med minnen och känslor
Som energi, alltid på färd
Till slut flyr de vår kropp för att byta skepnad, tränger ut ur kroppen som ånga

För att aldrig gå förlorade
För att alltid spela roll
För att alltid symbolisera vad vår existens nu än utgjorde, utgör och kommer att utgöra.




Fri vers av Prepilog
Läst 350 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-12-16 01:30



Bookmark and Share


  Gin83
Man brukar säga att det första stycket avgör om man fastnar i dikten eller inte... Här fastnar man definitivt. Oerhört bra.
Den väcker så mycket tankar och har en klockren balans mellan dikt och beskrivande.
Skriker verkligen kompetens.
Gillade skarpt
2016-08-17

  S.A.I. Steve Lando VIP
vissa säger att de ändå sparas i DNA:n, men för att vara på den säkra sidan så kan man ju skriva ner dem i poesin.

mycket beminnesvärt nedskrivet!
2016-01-06

  Nous Somme Du Soleil
Vackert språk och en härligt idealistisk ton. Gillar detta starkt!
2015-12-16

  Robin V
Väldigt fint skrivet!
2015-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Prepilog
Prepilog