Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet, döden och allt som händer däremellan och efteråt. Zulema Zahir sade i "Vis a vis" att "Only those who are forgotten, die" och jag tänker att det stämmer ganska bra.


Dripp dropp

En i taget, tillsammans tusentals, alldeles genomskinliga. Ingen vet när de kom dit.

Plötsligt fanns de bara där.

Det är de små, små dropparna av kondens som finns i gräset. Genomskinliga, ljuvt doftande av någonting efterlängtat. Sakta, sakta när solen kommer fram lyfter de sakta upp mot himlen utan att någon ser, partikel för partikel.

Plötsligt är de bara borta.

Egentligen tror jag att dropparna är fyllda av essens. Av glädje, sorg, mod, feghet, eufori, vrede, och massor, massor med minnen. I takt med att de fyller gräset och därefter sakteligen vandrar upp mot himlen, lämnar de också någonting. Någonting som sakta, sakta dunstar och tunnas ut för att slutligen upphöra i sin fasta form. Till slut lämnar de detta Någonting för gott för att sakta vandra vidare mot skyn. Jag kan inte låta bli att undra om det gör ont för detta Någonting.

Plötsligt är de kanske, men bara kanske, överallt. Någonstans. Och fyller ett nytt Någonting med någonting efterlängtat.

Men i allra, allra värsta fall, har de gått upp i ett tomrum och är ingenstans. Och jag kan inte låta bli att undra om det gör ont för detta Någonting. Att försvinna från jordens yta och bli ingenting.




Fri vers av Prepilog
Läst 210 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-03-11 00:15



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Ingående och uppgående i allt, här påpekat och något att fundera vidare på. Kan vara existentiell essens.
2020-03-13

  Lars Thorelli VIP
Ett intressant tema i konsten att befinna sig i alltet som någonting på gränsen till utplåning. Om vi betraktar oss som existenser i ett slutet system som jorden är där inga energier försvinner ut i tomma intet utan är under omvandling så kan ett sommar-dopp i din favoritsjö betyda att vattnet i sjön är samma substans som dinosaurerna en gång drack av.
2020-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Prepilog
Prepilog