Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Klagomål på hjärnspök undanbedes ;-)


Att söka empati är inte politik eller är det ?

 

När jag skriver mina dikter
ser jag det som mina plikter
Att attackera alla orättvisor
som syns i min hjärnas glosor

Självklart ser jag inte allt
måste informeras om ditt och datt
Men jag vägrar stänga hjärtat
vill alltid lindra utsattas smärta

Hemlös svensk eller flykting
ingen av dem behöver en obefogad snyting
Ingen av dem har bett om stryk
då borde vi inte generalisera till hjärnspök

Att vägra se det negativa
är inte ett positivt sätt att utvärdera
Allt som händer är inte för mänsklighetens bästa
blunda för skit är ett uppvisande av vår själs inre sämsta

Ibland måste vi ta från vår börs
ge vår plånbok en negativ kurs
För att utsatta ska få mer tröst
då blir jobbskatteavdrag och flyktingbränder ingen positiv röst

Men sök inte i mig politik
jag försöker inte bli snuskigt rik
Jag försöker bara tända allsidig empati
det är ett osynligt parti




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-12-16 13:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Om vi lyssnar till vår inre röst så blundar vi inte för en utsatt människa utan gör det vi kan för den som har det svårt.
2015-12-17

  Land of confusion
Vacker!
2015-12-16
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP