Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt vetande emanerar från vad någon från början inte visste men hyste en tro på att det kanske kunde vara eller bli ...


Tro och vetande ...

... är det väsentligt
att i vårt liv 
kunna skilja åt ...

Men samtidigt
är det lika väsentligt
att när något vi tror
är eller kommer att bli
på ett visst sätt och vis
bekräftas vara just så
och eller visar sig bli
just så som vi trodde
efteråt ...

... och därmed
blir till vetskap ...

... att vi ser
sambandet mellan
tro och vetande
och hur de inbördes
står i beroendförhållande till varandra ...

... och indirekt och direkt
påverkar varandra ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-12-16 19:01



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
Bra text
ett innehåll som berikar en.
2015-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP