Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta gäller analogt inom allt som har att göra med innovation, skapande, utveckling, konst, författarskap ... kort sagt allt som har med kreativitet att göra ...


Vissa existenser är virtuoser ...

... när det kommer till
att på vilka instrument som helst
spela efter andras noter ...

Emedan andra
äger den naturliga förmågan
att skapa musik från grunden
och utveckla den till
alldeles fantastiskt vackra verk
av alla de tänkbara som otänkbara slag ...

I några sällsynta fall
är dessa olika existensers förmågor
förenade i en och samma person
varvid musik uppstår
som når klassisk proportion ...

När vi accepterar och tillåter
att vissa individuella existenser
som kan spela efter andras noter
men ej själva skapa någon musik från grunden
tar ifrån de rättmätiga upphovsrättsinnehavarna
deras rättigheter till sina skapelser
tar vi ifrån oss själva möjligheterna till
att få uppleva och avnjuta nya kompositioner
i framtiden ...

... samtidigt som befintliga verk
kommer att förlora sin livskraft över tiden
då det blir allt färre kvar som för vidare
konsten att skapa utifrån den naturliga förmågan
som närs av den  inre glöden och lågan 
som föder passionen ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-12-17 05:46



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Att tänka till får man göra själv.
Men ibland kan det vara bra
Med en gnista som tänder brasan
En gnisttändare har dina tankar varit
Ibland iaf för mig.(hoppas du får energi tillbaks någonstans ifrån)
Bästa häls.S-E.
:)
2015-12-17

  Micael Axelsson
Tänkaren talar åter!

Jag erkänner; jag tycker om att få höra och ta del av dina brandfacklor. De är intressanta, och för mig blir det oerhört givande att vidga mina tankar till att ta mig en stund och tänka till - kring det du sagt/säger.
2015-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP