Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad syftar jag då på här? Allt det där som vi dagligen matas med inte existerar här och därför om någon hävdar motsatsen visar på att den intet annat än icke-relevant i sina uttalanden och hävdanden är ...


Solidaritet, empati och sympati ...

... för och med
våra medmänniskor
när det uppstår 
svårigheter och problem i deras liv ...

... är någonting
nästan alla runtomkring
ser som något som borde
vara en absolut självklarhet
även om det kanske inte alltid
är det i vår nutida verklighet ...

Men det omfattar dock
enbart de 
svårigheter och problem
som anses existera inom
just vårat aktuella normsystem ...

Har du råkat ut för 
eller drabbats av
en svårighet eller ett problem
som enligt konvention och norm
anses vara icke-existerande i vår 
nationella, regionala eller lokala verklighet ...

... finns det följdaktligen 
inte någon solidaritet, empati eller 
sympati för dig att få ...

Ty om du skulle få något som helst 
stöd eller hjälp i vilken form 
det än månde vara 
så skulle ju gällande konvention och norm
om vad som är och icke är 
bli synnerligen svår att bevara ...

... med konsekvenser
som få eller ingen i vare sig
ansvarig ställning
eller 
på underliggande beroende nivåer
ej gärna skulle vilja behöva försvara ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-12-19 19:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så sant! Det finns sådant som påstås icke existera trots att det är i högsta grad verkligt för många. Och man undrar varför...
2015-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP