Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite mer än blott bara ord, men i all sin enkla tillkrånglade komplexitet en grogrund för vidare tankeverksamhet ...


Alla dessa måsten vi säger ...

... är det
som all vår tid tar
och begränsar
den rättmätiga fria viljan
vi borde
men just därför 
knappt ej längre har ...

Måsten
vi försvarar
med näbbar och klor
alltför ofta 
av rädsla inför 
risken att behöva 
gå utanför ramverket
för de mentala föreställningar
vi av bekvämlighet byggt upp
kring den verklighet vi tror
är den enda tillräckligt säkra
i vilken vi kan leva, verka och bo ...

Men det finns 
en annan verklighet
om vi inför alla måsten
vi tror oss om att vi måste följa
vågar kompromissa lite grann ...

... och tar till oss insikten
om att de allra flesta 
av alla dessa måsten
kan omförhandlas
och eller anpassas 
till en sådan verklighet
som tillåter oss
att få tid nog
för att kunna lära känna,
uppleva och kanske, kanske
upptäcka att det enda måste
vi ej vare sig kan eller vill 
förutan vara
är det som  skänker oss möjlighet
till att kunna få tid att njuta av varann ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-12-19 23:32



Bookmark and Share


  bumerang
Inte bara tid.
Även rätt personer att njuta med.
fö en text som är tänkvärd.
2015-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP