Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Demokrati står visserligen för folkstyre och anges av en del vara det bästa av alla dåliga alternativ ... Men det finns saker och ting som demokratier kräver för att att kunna fungera som det är tänkt ... vilket tyvärr saknas idag ...


Vi hade en gång en bok ...

... En lagbok
vars lagar

grundade sig
på ett system
av rättsfakta, rättsföljd
och praxis
när det kom till uttolkning
och tillämpning ...

På den tiden
var SCB
Statistiska CentralByrån
ett verktyg för samhällsplanering
och allehanda statistisk information
om allt och intet
som beslutsfattare, planerare och politiker
kan behöva för att kunna
fullfölja syftet med sin funktion ...

Sen SCB utvecklades
mer till ett huvudinstitut 
för politisk opinion
har det dock i grundsyftet
för dess funktion
kommit att gå 
en accellererande inflation ...

Lagens syfte att
också stärka och säkra
de svaga och av olika former
av olyckor drabbade i samhället
ersattes under decenierna som gick
till statistiskt säkerställd 
trygghet, säkerhet, jäm- och likställdhet ...

Dagens lagbok
är inte så annorlunda
mot sina föregångare i tiden
men syftet utifrån underliggande
Etik & Moral
har kommit att bli 
vad som från tid till annan
och aktuell budgetambition
följer av Nöjd Väljar Index
som bygger på demokratiska värderingar
och därmed gällande majoritet
enligt senast presentabelt dugliga opinion ...

Sjuka, arbetslösa
med flera
och ekonomiskt svårt drabbade
med påföljande anmärkningar
bland dessa än mera ...

... handlar ju inte om fler
än 7 procenheter och kanske lite mer ...

Och skulle man vara siffertrillare
och statistisk ekvibrilist
kan man även om det hävdas
att det är upp till 20 - 30 procent
som är förfördelade
så är ingen enskild intressegrupp
större än högst 10 procent ...

Utifrån demokratiska principer
och oavsett verklig politisk opion
är det ju i förhållande till den goda helheten
inte mycket mer än ett skämt
absolut och helt bestämt ...

Eller hur?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 353 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-12-22 20:18



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Med instämmande övertygelse av att textens adekvata förhållningssätt till den i många fall realistiska tolkning av dessa frågor sätter fingret på dess missförhållanden i stort,överlämnar jag härmed ordet åter.
2015-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP