Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spot the vegan

Hej
ursäkta om jag stör,
det är ju självklart att du får göra som du vill
inte ska väl jag säga åt er att ni gör fel?

Inte ska väl jag få det att låta som att du gör fel,
ät vad du vill, bara du inte skadar någon!
för ingen kommer ju till skada för att du ska få njuta

Ingen slits ifrån sin mor timmar efter födsel,
ingen tvingas in i ett förslavat, instängt liv
ingen våldtas igen och igen för din skull,
ingen blir slutligen mördad för din skull.

Och om de nu blir det,
ja då är det väl på ett humant sätt

Barn tas från moder på ett humant sätt,
lever instängda och förslavade på ett humant sätt,
våldtas igen och igen på ett humant sätt,
blir mördade på ett humant sätt

Det är ju inte som om du förstör vår jord
som om människor flyr från naturkatastrofer,
som om isar smälter och städer sjunker,
som om grönt blir till svart sot,
som om vår värld kollapsar
medan du sitter och njuter,
prioriterar dig före alla

Nej, jag ska vara snäll,
du gör som du vill,
inte skulle väl jag säga till?

Fast jo, det ska jag
ska vara arg vegan varje dag,
ska vägra sitta tyst och acceptera
för detta är inte ditt val,
detta är inte din rätt,
detta är inte din jord
och dessa är fan inte dina liv.




Fri vers (Spoken word/Slam) av ChampinjonernasChampion
Läst 199 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-12-23 02:46



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
helt korrekt
och ursnyggt
2015-12-23
  > Nästa text
< Föregående

ChampinjonernasChampion
ChampinjonernasChampion