Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Återblick från min diktsamling "Tappra Fragment" December 1991. Oredigerad.


NÄR VÄCKER DU MIG ?


NÄR VÄCKER DU MIG ?

Jag skall ta de vackraste

höstmornar jag upplevt

Jag skall ta de våldsamt vackra

promenaderna med dem jag älskat

Jag skall ta de underbaraste kyssar jag fått

Jag skall ta de ljuvligaste

stunder av erotik jag upplevt

Jag skall ta alla de vackraste minnen jag har

och pryda mina väggar med dem

Om jag minns riktigt hårt

kan jag nog täcka precis alla

väggar jag har

och leva på minnen

Jag skall ignorera allt annat

och låta minnenas atmosfär härska

Jag skall spika igen dörrar och fönster

och skall dränka mig i vackra minnen

Jag skall drömma som bara en galen kan

Jag skall förkasta verklighetens

allvar och alltings enfald

Tills,

den dag då du knackar på min dörr

Jag öppnar, och du frågar

- Varför, varför all detta ?

Jag svarar, - jag vet inte?

- kanske för att jag är olycklig,

- jag kanske inte klarar av

annat än vackra minnen ?

Då skulle du säga

- Kom så lägger vi oss och älskar

bland alla minnen

- Kom låt oss tillverka nya

ännu vackrare minnen

Då,

kanske jag kunde säga,

- Du !

- Jag har väntat länge nu på att just du

skulle väcka mig !

- Väcka mig från alla fängslande minnen

- Väcka allt det vackra

som livet ändå består av





Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 126 gånger
Publicerad 2015-12-23 17:17



Bookmark and Share


  kråkan VIP
snygg fin och vacker...
2015-12-23

  Mfredrik VIP
Now we talken
2015-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP