Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från "Tappra Fragment" 1991


GOD JUL


GOD JUL

Tomten sparkar in dörren

och vräker in två ton snö i min kvart

Han rusar sedan vidare in i kvarten

och smetar gröt på alla väggar och skriker

- Julen är här för fan !

Han knör in sju julgranar i mitt badrum,

kastar in två kilo julpynt och säger

- Du grabben !

- räven raskar och det lackar så att säga åt Jul !

- Det är faktiskt andra advent !

Därefter rusar tomten ut till släden

som står lite snett ute på gården

Ur släden rycker han med sig pepparkakor

glögg och marsipan

Och som en röd viking rusar han in igen

iakttagen av en samling förundrade grannar

Vi bygger en igloo på mitt vardagsrumsgolv

och tänder en jävla massa ljus

Vi dricker glögg och smular pepparkakor

hela natten

Vi pratar om allt,

mest om Julen och dess mening

Efter sista glöggflaskan

gick vi ut på gården och

släppte lös renarna

Vi sprängde sedan släden i småbitar

och började genast längta till nästa

Jul




Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 236 gånger
Publicerad 2015-12-23 17:47



Bookmark and Share


  Mfredrik VIP
Helt grym
2015-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP