Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Återigen Tappra Fragment. 1991. (Bläddra inte i dina gamla diktssamlingar)


SNÖN LANDAR


SNÖN LANDAR

Det är kallt ute

Några enstaka löv

hänger tålmodigt kvar

i de annars så nakna träden

Vinden är rå och skoningslös

Ute på gatan går människorna

hopkurade

Dagen är tyst och dyster

precis så dyster

som en kall höstvardag skall vara

Inne i värmen

sitter jag med katten i mitt knä

Katten spinner och bryr sig inte om

mitt knattrande på skrivmaskinen

Tiden går på sparlåga

just här och nu

Om inte annat

så går tiden ljudlöst

Jag väntar på ingenting egentligen,

jag väntar bara på att snön skall landa




Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-12-23 17:52



Bookmark and Share


  Mfredrik VIP
Denna minns jag??
2015-12-23

  H.C.B
Jag stirrar mig blind på allt vatten
Min katt undrar
Varför
Snön är slut

2015-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP