Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något av att sparka in öppna dörrar egentligen ... ... Men min erfarenhet - och den är omfattande - berättar en annan story om hur alltför många uppfattar av vad frihet är ...


Frihet är inte att inte behöva ta hänsyn ...

... till andra
eller 
situation och miljö
man befinner sig i ...

Frihet är
att få förutsättningar
för att kunna göra det man vill
inom de faktiska förhållanden
som omgivningen i aktuell situation
ger möjlighet till ...

Frihet är 
att få möjlighet
till att lära känna
vad ens vänner
men också
den man älskar vill ...

... Men så ock
vad de tycker om
och behöver ...

... jämväl
vad de inte tycker om 
och vilka deras gränser är
vilka ej får överträdas
om man i deras närvaro vill
fortsätta få finnas till ...

Frihet är 
så mycket mer
än vad vi kanske tror
eller vill se ...

Men i grunden
är det med frihet
som med hastighet
utan referenspunkter
saknar båda relevans
och någon som helst meningsfullhet ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-12-23 21:48



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
skriver under dessa meningar.
2015-12-26

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
.......med demokratiskt understöd kriminalantropologiskt legaliserad.
2015-12-25

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Den neutrale ateisten trivdes utmärkt i sin nihillistiska anarkism...
2015-12-25

  Angela Bohlin VIP
Klockren!
2015-12-23

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Här är jag kallhamrat hård i min realistiska syn på frihetsaspekten i världen står för i praktiken vilken följer som lyder i ett axplock : Förutsättningslös frihet är frihet ifrån ansvar,vänskap,solidaritet i en gemenskap begränsar allt vad frihet står för,pengar ger frihet,frihet är makt osv....man må vara ngt romantisk emellanåt men tvingas alltid tillbaka till verkligheten,det här med frihet för folket och give Peace a chance, och synen på kärlek är en onyanserat flummig uppfattning där de inte ens kan skilja på erotik och kärlek,detsamma med frihet och fångenskap.....den solitära människan säger jag,står för frihet,den som står "utanför" ALLT !
2015-12-23

  Ingrid Trolle
Bra! Håller fullständigt med
2015-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP