Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liten envis indirekt replik till någon i min läsepublik ... Vet att vi egentligen betraktar samma uppsättningsbild i sakfrågan men att vi väljer att accentuera rätt olika aspekter på helheten ...


Frihet från alla bindningar och ansvar ...

... än till sig själv,
sina egna behov, vilja
och önskningar ...

... är någonting
endast den som
redan har fri tillgång
till bekräftelse, uppmärksamhet,
inklusion, kärlek och gemenskap
stundom kan önska sig ...

Ty då är den formen av frihet
ett fritt val ...

... även om det finns
vissa sällsynta undantag ...

Men dessa undantag
när de lyckas uppnå sin totala frihet
är bortom den verklighet och mentala representation
som är möjlig att ens uppfatta 
av några andra 
typ sådana som du och jag ...

Frihet och hastighet
och det där med dessas beroende
av referenspunkter 
för att ens ha någon egentlig meningsfullhet
är och förblir ett universellt grundläggande faktum
eftersom båda företeelserna behöver sådana
för att kunna ha någon signifikans
överhuvudtaget någonstans ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-12-24 00:05



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Alla har säkert hört uttrycket : " RÄDDE SIG DEN SOM KAN !"
vilket kaptenen på det sjunkande fartyget ropade till besättningen,vilket säger mycket om ansvarsfrågan när det kommer till våra lägst nerärvda instinkter av överlevnad och dödsskräck.
2015-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP