Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hästen drömmer

Jag drömmer om min häst långt borta.
Mitt hjärta slår i takt med hästens hovar.
Nu pumpas mitt blod av hans stora hjärta.
Han strövar över hagens gräs i tovor
och när han lyfter halsen, stirrar långt
över fält och vägar bort mot skogens rand,
han drömmer om en stig i skogen, långt
från tvång på stallgången och tygeln i min hand.

Jag lever med min häst långt borta.
Drömmens laxar vandrar i hans blodström.
Mitt hjärta slår i takt med hästens hjärta.
Han lever och han färdas i min dröm:
Han vandrar i sin paddock längs staketet.
Han lever i en egen värld av blod.
Han vandrar fri och fjärran markarbetet
I riktning mot en värld av eget mod.




Fri vers av HG
Läst 512 gånger
Publicerad 2006-04-26 20:28



Bookmark and Share


  flickan och tigern
Detta är vackert.
en dröm om hästens frihet och samtidigt en förvissning om hur beroende man är av att hålla honom tam.
och sen att man inte vet, är det du som drömmer, eller är det hästen...som om det är ett och samma på något sätt.
det griper mig, som umgåtts med hästar mycket och förhoppningsvis kommer kunna göra det igen
men med mer ömsesidig respekt nästa gång.

det flyter bra med rimmen, utan att förlora djupet.
hm, det är nog allt jag kan säga i min kritik just nu.
2006-09-04
  > Nästa text
< Föregående

HG
HG