Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Melodi: den vanligaste Staffansvisan


Staffansmorgon - en drömvisa

 

Framför dörren stod en häst

med huvudet vid knäna

sliten grå och småtrött gäst

i pannan lös en stjärna

inget vatten drack han än

fastän han var törstig kan man tänka

 

Bjöd honom i huset in

han nickade, så gärna!

tyckte gräsmattan var fin

i pannan lös en stjärna

han drack lite vatten sen

var väl väldigt törstig kan man tänka

 

Jag gick upp på högan loft

med andra flinka tärnor 

där låg kvar av trä en doft

vi såg teatern träna

gav dem stora klappen sen

stjärnorna på scenen syntes blänka

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Nanna X
Läst 202 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-12-26 06:57



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
fyndigt och sista raden
mycket skönt fyndig!
2015-12-28

  TrollTörnTrappan VIP
Härlig variant av visan!! ..."med huvudet vid knäna" kändes först som absurd bild, tills nästa ögonblick kom ihåg hur naturligt läge det är för hästar, även utanför drömmen :-) Skönt törstig process, där stjärnorna ligger kvar liksom trädoften...
2015-12-27

  Niliboy
Fint å fantasifullt!
2015-12-26

  Ingela Svenson VIP
Undrar om hästen gillade teatern?
2015-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X