Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att förhålla sig till döden


Jag går på en inre promenad

jag vet att vi alla

kommer att dö

även  jag

men kanske är det enklare

att få släppa taget än att 

vara den som ska vara kvar

Mamma dog mätt av livet

ett naturligt avslut, vackert minne

när hon gick över gränsen

 

men att förhålla sig till döden

när den kommer alltför tidigt

lilla pojken som knappt hade börjat 

leka med sina bilar...

flickan som ännu skulle klä sig i princessklänningar

och börja i skolan... Men döden kom emellan

Den unga kvinnan som aldrig kommer att

föda sitt förstfödda för att livet rinner ur henne

 

Jag kan bara i ödmjukhet be om nåd 

för  dem och för att jag ska vila i det

som jag inte kan förstå

 

när ljuset vilar i mörkrets vagga

är allt stilla, allting andas

ljuset återvänder

 

 




Fri vers av Maiah VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-12-26 23:08



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Bra tankar.
Jag vet bara att jag inte är rädd för döden
Kramar
2015-12-31

  Junia VIP
Ja hur förhåller man sig när döden kommer för tidigt?
"när ljuset vilar i mörkrets vagga
är allt stilla, allting andas
ljuset återvänder"

Vackert skrivet allting!
2015-12-27

  Lars Hedlin
Känsla och tankar som inspirerar....
2015-12-27

  Kozo
Viktiga tankar...som ger perspektiv på livet.
2015-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Maiah
Maiah VIP