Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med omredigerat slut. (Efter att mina minnen jagat ner mig!)


Tunnlarna mot Kabul 2


Tunnlarna mot Kabul brinner också.

Dubai brinner också.

Hela livet brinner.

Inte bara mitt älskade Moskva.

Jag fick inte ens äta min hamburgare ifred.

För att det var ramadan i Dubai.

De tvingade upp mig på mitt hotellrum.

För att jag inte skulle fresta dem.

Där jag fann jag en kackerlacka på handfatet.

Då undrade jag vad allt handlar om.

Som den halvfulla ryska andrepiloten,
som somnade
över fryslådorna bakom lastnäten efter en cigarett.

När vi skulle gå ner i Mazar.

Och vi visste att vi var målsökta.

Av talibanerna.

De hade stulna ryska målsökade vapen.

Jag tittade ut genom fönstret.

Och jag såg de svartaste vingarna jag någonsin sett.

Och såg Afghanistans sand.

Och bergen.

Och tunnlarna mot Kabul.

Och de fattigas lerhyddorna.

Under vår inflygning.

Och jag hoppas bara som fan.

Att förstapiloten var nykter.

Jag fick sedan efter veckor på campen
en fråga av någon som litade på mig.

I fall jag ville åka till den Tyska campen Marmal.

Som de kallade det 3:de riket.

För någon sambands orsak.

Tydligen hade någon antenn gått ner.

De hade tappat några linjer till Nicen.

De hemliga killarna.

Och vi åkte i två Jeepar.

Den ena bilen hade typ pansarplåtar,
och den andra hade inget skydd alls.

Och nu jag låter nästan som Steve.

Efter bilbomben i Saudi,
i Riad.

En av mina vänner.

By the way.

Så klarade Steve och Angela sig.

Men deras kollega förlorade sitt ena ben i Saudi.

Jävla flyt.

Bilen blev bara skit!

Och Steves bror berättade för mig om Falklandskriget.

Hur Argentina sänkte skeppet.

Och många dog.

Vi talade mycket om detta i Budapest.

Han är i RAF (Royal British Air Force)

Vi sade inget om tunnlarna mot Kabul.

För både han och jag visste,
att döden var så när närvarande i våra samtal.

Jag vet att han skickade iväg dessa plan.

Dessa Tornados och Jaguarer.

En enda skruv på fel plats,
så hade piloterna fått dra ner maskinen.

Rakt ner i fiendes näste.

Och blivit halshuggna.

Om det hade hunnit skjuta ur sig själva.

Ur planet.

Och allt detta för att försvara allas vår frihet.



Men jag vet inte ens idag i vilken bil jag satt.

Troligtvis var jag bara en dekoi.

För att det skulle köra rätt killar till Marmal.

Och de fick ändra sin rutt.

För att vi hade blivit bombhotade.

(Åter igen.)

Igenom Mazar.

Förbi dessa lerhyddor jag skådade innan nedflygnigen.

Och jag såg de otroligt fattiga.

Barnen som badade i avloppsvatten.

Föräldrarna som tvättade kläder i avloppsvatten.

Jag såg åsnekärrorna som hela tiden hotade oss.

Mitt liv förändrades,
fullständigt,
och definitivt
efter alla
dessa upplevelser.

Och jag undrar fortfarande vad allt handlar om?






Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-12-27 20:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP