Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Går att utveckla detta konceptuella flöde till väsentligt fler områden än blott bara nätets virtuella verklighet ...


Jag kan vara skrivarvän med dig ...

... även om 
jag inte har en tanke
på att det skulle finnas
en möjlighet till
att jag skulle attraheras av dig
och så ej heller önskar
inleda någon intim relation med dig ...

Ty för mig

är skrivarvänner
liksom vänner i verkliga livet
och andra jag lär känna
men också känner 
vilka ännu ej är
eller kanske ens kommer att bli 
några närmare vänner ...

... primärt sådana existenser
vilka som person och individ
är någon jag tycker om
att möta för att utbyta 
tankar och funderingar om det mesta
såväl över en fika, en bit mat, en promenad,
telefonsamtal eller i skriftade former 
så som vi gör här på nätet ...


Stundom väcks 
en liten undran inom mig
hur det fungerar 
för en del av de dig
som läser mig ...

... om det för många
kommit bli förgätet
det där med att lära känna
och kommunicera med någon
som individ och person
utan att den behöver vara
någon som skulle kunna 
vara ett prospect
för en möjlig intimare relation ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 391 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-12-28 07:38



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
Ibland är skrivarvänskapen början på en långt djupare relation!

Tackar dig att du "bara" var min skrivarvän en gång!

Mike
2015-12-30

  Magica VIP
Tankeväckande text. Tror att olika människor har olika behov.
2015-12-29

    Sefarge VIP
Så sant!
Instämmer.
Försöka skilja
mellan
Sak(dikt)
och person.
:)

2015-12-28

    ej medlem längre
Man måste kunna vara skrivarvänner och vänner utan att det betyder någon närmare relation. Tror inte på att inleda en intimare relation enbart utifrån att man är vänner på nätet. Även om man tror det så lär man inte känna en person fullt ut annat än genom att träffas personligt, och det inte endast en gång.
2015-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP