Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kungen av Thermothrone


Mamma, dina söner är som örnar
dom flyger högt upp över bergen
skyddar det heliga och rena
som den blodspillande ondskan vill förgöra

Ni underbara barn.

Det är universellt, elden som kan bränna dig
till aska, kan också föda dig på nytt.

Ni underbara barn.

Kultivera, multiplicera, motivera, annars dör vi
Mamma, du vet, jag kan vara mästaren
av vem, var, vad och varför.

Det finns alltid avundsjuka jävlar
som vill dra ner en till botten
för dem älskar att se
ens hjärta gå itu
och se en kravla fram
som en dekapiterad mask

Precis när du fått det du ska ha
så kommer alla andra få sitt med
jag är ingen ängel därför kan jag egentligen
inte säga, att alla måste möta sin egen sanning

Handlingar har följder
var inte snabb med och döma
även den vackraste fredsduvan
bär på tunga sorger

Ta ett steg tillbaka
observera med ett lugn
för alla måste vi möta
sanningens stund

Ibland måste du gräva djupt
när problemen kommer nära
var inte rädd
saker och ting är svåra
för allt och alla överallt

Livet är en ständig kamp
mellan det goda och det onda.


Nu mediterar jag härinne
i mitt kalla rum
svarta moln som flyger fram
självmord?

Nej, jag är ingen dum jävel
känner varken för att dricka eller för att röka på
för det enda det skulle göra är att accelerera
ångesten som jag hade hoppats kunna döda.

Men vänta, vi har redan gått igenom en hel del skit
så vi borde kunna klara av lite mer
ögon som blir röda
sätter kniven i bordet
och tömmer ur mitt magasin
dom kan aldrig stoppa den
vredesfulla kraften i mina rim

Jag har en rad som siktar på ditt huvud till en start
och en annan som pekar på ditt svaga hjärta, retard
så om jag trycker av så skulle du önska
att dina skulder kunde dras av

Kungen av Thermothrone
jag är min egen son
avslöjar ditt gömställe
och blockerar ditt solljus

Min krigskonst lämnar er torra
gaspandes efter luft
ett sätt att dö på
och ett sätt att födas på






Fri vers (Fri form) av Hyonu
Läst 304 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2016-01-02 16:01



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Tycker om dina visa ord...
Mycket bra ..
2016-01-09

    Marica Dahl
En väldigt varierande, berättande dikt som målar bilder och uppmanar till eftertanke.
"även den vackraste fredsduvan
bär på tunga sorger" är en väldigt stark fras. Gillar denna!
2016-01-04

    ej medlem längre
Livet är en kamp mellan ont och gott, så sant...
mycket variationer här...
2016-01-02

  Nanna X
Oj vilken stark dikt. Ja, barnen flyger som örnar...
2016-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Hyonu
Hyonu