Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världsvillkor

Famntag, handtag, stryptag
gräver ett gap mot framtiden
och vi kan inte längre spegla oss i den och se oss själva

Det var en vaggvisa för slavar,
som ska få slåss när ingen delar ut vilja
och resterna på tv spelar med en annan knullbarhet än då

Ingen lämnas i oskuld
när världen gnyr under människors fötter
när jordens sårskorpa får ännu ett liv att mätta

Fossilabrinnande kapitalismen
söker ge oss det mest mänskliga;
att få en mening med västvärldsvillkor

Det var inte bara en änkestöt
mellan ingenting och viljan,
det där livet som aldrig kommer kunna bli bron

Ett gap växer
mellan oss,
och framtiden

Och med institutionerna faller deformationerna
Livet är meningslöst,
men inte jag




Fri vers av Jim Friberg VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-01-05 00:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jim Friberg VIP