Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strandsatt

 

Där vågor slår mot stranden

och där vinden ödmjukt böjer vasstrån

till vila om kvällen

söker jag lä i skydd av berget

och insuper varats omfattande vidd

 

Omgiven av himlens mångskiftande sfär

och havets växlande karaktär

reflekterar jag över förändringar som sker

vad gäller livet som just passerar mig förbi

 

Inget är beständigt varken rummet eller tiden

men mödan är värd varje sekund av livet

tänker jag stillsamt medan solen går ned

 




Fri vers (Fri form) av Linda CH VIP
Läst 691 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2016-01-05 09:15



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Så fint du tänker.. om mödan...
2016-05-09

    Marica Dahl
En finstämd o harmonisk text även om små stråk av vemod letar sig in mellan raderna. Bra skrivet!
2016-01-12

  Anya VIP
Ett fint accepterande i denna. Och nöjd över sitt...tänker jag. Nää inget är beständigt...tycker det är svårast att acceptera att mina barn ska dö...det man satt i livet.
2016-01-09

  Lars Hedlin
Fint poeterat!
2016-01-09

  anathema VIP
Mäktiga bilder. Harmoniskt och med tillförsikt men ändå ett stänk av vemod, särskilt i att man tänker det, men man känner det långt ifrån alltid.
2016-01-07

  StinaJ VIP
Så vackert, den sista strofen är det som fångar mig
2016-01-06

  Stefan Albrektsson
Vilsam/stillsam meditativ text. Behagligt rytmiska rader som andas.
2016-01-06

  Heikki Hellman
Fina maritima liknelser fick jag njuta igen en gång, ditt varumärke. Bokmärke då din text berörde mig!
2016-01-06

  Ingrid Trolle
En stilla tanke i vackra
bilder över det pågående
livets växlande både inom
och utom. Mycket vackert
skaldat.
2016-01-06

  Chawa VIP
En stilla stunds eftertanke i rofyllt inre rum när varat rasar vilt... det är då insikterna är som starkast och de nya vägarna stakas ut... Målande och stämningsfullt skapar du vacker poesi!
2016-01-05

    Dan Myrbeck
Enbart poesin
är beständig.
2016-01-05

  Rozsi.kovacs

Så vackert att ta vara på nuet
2016-01-05

  ResenärGenomLivet VIP
En skön och stillsam stund i den vackra naturen...njutbart...
2016-01-05

  Hanna Mari Wallin
Mycket fint skrivet.
2016-01-05

  walborg
En härlig reflektion vid stranden
2016-01-05

  Alysse VIP
Lugnt och harmoniskt vackert.
En skön text att insupa
2016-01-05

    ej medlem längre
Orden letar sig in i hjärtat...dom berör.
2016-01-05

  Marita Ohlquist VIP
Känner igen mig i din text!
Bra skrivet
2016-01-05

  Änglaögon
Vackra reflektioner.
2016-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP