Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MORENDO

Sköna strängar gnisslar genom luften
Där jag springer i gräset
Med löven som jagar mig
Accelerando
Likt noterna som springer upp för linjerna i notbladet
Så sjunger mina fotsteg mot den mjuka ytan
Av frihet, affettuoso
Och jag... besinningslöst amoroso

Jag står på höga bergskanter
Vid det grå havet som dundrar
Och ser hur döda strängar slukas
Staccato... men hänförande passionato
Och jag älskar det
Vill också spridas
Till de kvävande vågornas toner
Accentato

Det bubblar ur munnen
När jag sjunker till botten
Hand i hand med fagra jungfrur
Till vackert snidad a cappella
Jag gurglar sånger på språk hela världen förstår
Jag är i mitten av allt men mitt hjärta diminuendo
Jag är förlamad men omfamnad av längtan
Till ett stilla morendo




Fri vers (Fri form) av Jaleiyah
Läst 307 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-01-06 22:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jaleiyah
Jaleiyah