Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dementia

I smogens ödsliga tidsfördriv
sluttar hoppet nedåt
Och vi som tror att vi går uppåt
i sönderfallets spiral

Där går vi stilla baklänges
ovetandes

innan vi faller...

I rusets dimma
skulle vi aldrig mer hitta hem
Vi placerade minor i våra minnesspår
och vi gick vilse i amnesi

Vi trodde vi hade sagt allt vi ville
men vi talade oss blinda
genom smekningars parafasi

i sidenlakan broderade av stilla demens
glömmer vi allt och vi tror oss minnas...
att allt är bra
allt är stillsamt
allt är glömt

innan vi faller...




Fri vers (Fri form) av Jaleiyah
Läst 284 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-15 19:52



Bookmark and Share


  Sven Sjöberg
Texten beskriver illustrativt hur en process tappar fart på ett enastående vis. Man undrar inte längre på huruvida det var bättre förr eller inte.
2017-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Jaleiyah
Jaleiyah