Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som vilsna skepp på öppet hav.


Brutna segel

Ett vilset skepp som söker sin hamn.
Med slitna segel mot främmande land.

En kapten med bister min.
Sveper sig åter en pava vin.

Långt bort i fjärran finns älskades famn.
Förlupna minnen i den mest fylliga barm.

Kapten för vår skuta tar ännu en klunk.
Drömmer sig bort mot ett sköte men väcks av en dunk.

På öppet hav finns ej många val.
När skeppet mot djupet det går uti kvav.

Med stop i sin hand och med lusta i blick.
Så snart kapten träffa sin älskade fick.

Vågorna skvalpa så åter över ytan lugnt.
Kaptenen i evighet sover nu tungt.




Fri vers (Fri form) av Destikado VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-01-07 04:34



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om ett livsöde!
2016-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Destikado
Destikado VIP