Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland ser vi inte skogen för alla träd ...


Ibland tror jag det är nödvändigt ...

... för
de allra flesta
var och en
att byta miljö ...

Men till en miljö
som är ovan
och skiljer sig markant
mot den
man normalt lever i ...

Och att vara
tvungen att anpassa sig
och lära känna 
de consensus 
som får miljöns invånare
att kunna verka 
och leva tillsammans ...

... för att själv
få bli inkluderad
och accepterad
i den nya gemenskapen ...

Då först 
blir man mogen
att se, inse och förstå
de consensus
vilka får den miljö
som man själv kommer ifrån
att fungera och vad som 
får den att inkludera
nu som då ...

Och vilken roll
man själv har
för att miljöns
consensus ska 
någon hållbar 
relevans kunna ha ...

Varje kultur
oberoende av miljö
blir över tid
inte bättre eller sämre
än vad invånarna själva
såväl var för sig
som enskild individ
som de enskilda individerna
tillsammans i samverkan
bidrar till utveckla den till ...

Det är när 
invånarna/meborgarna
glömmer bort
och eller väljer
att förtränga
denna insikt
om sin egen roll ...

... kulturer, 
samhällen och lokala miljöer
inte blott riskerar
utan såväl i teori som praktik
defakto går mot sin död ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-01-12 21:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP