Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våra år I

Nu har grannen Hasse aldrig funnits,
din stora svarta plånbok, katten Snövit,
dina mattsvarta pumps, ingenting har funnits,
inte Dagaborg, Susanne och Matte, jag har aldrig
bott på Stationsvägen eller haft en gammelmoster,
jag har aldrig rökt dina gula Right, aldrig ätit
dina nybakta källarfranskor eller druckit din öl,
din locktång har aldrig funnits, inga plastsmycken
eller bomullsvantar för eksemhänder, grannen
Maja har aldrig tröstat min gråtande magsmärta
när du jobbade natt, ingen sluddrande tunga
har skambelagt mitt trötta hjärta, jag har aldrig
väckt dig sovande på golvet, den här Lennart
fanns aldrig, de blommiga sängkläderna,
syrenbersån, oljerock, ingenting har funnits;
jag föddes när jag var 13 och du var död sedan länge.




Fri vers av 99knivesinside
Läst 166 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-01-15 22:06



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Det känns om en tydlig och relevant bild av det som inte finns mera. För att det funnits och upphört på något drastiskt sätt att finnas. Som du gör en utställning innan du magasinerar. Jag gillar det.

2016-01-16
  > Nästa text
< Föregående

99knivesinside