Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

374.träsk...

...med oväntade känslor i 186 cm
med mössa av mörkt vågigt hår, isblå, vassa ögon
och med ett sarkastiskt leende ,som skulle hoppa vilken stund som helst ,
dök upp på nyårfestet...
det var någon slags spartansk klump av dimma...

istället för att vara artig och svara på hans hälsning
min arm hängde i luften,bredvid min ,DÅ, bekymmerslösa panna,
liksom för att skydda sig mot ett slag...en varning, pulserande signal,
som en igelkott ,stack in i mitt hjärta vid första ögonkastet.

O!Nej...jag kastar mig inte i fysisk värld!

istället ska jag undersöka dessa grund känslor i Psykoanalys ,
eftersom jag är utan Andlig Ledning
är dumbom,naiv och blind...helt opraktiskt...........

Verkligheten är min svaga punkt!

Min skyddsängel Farmor är död, men hon bevakar min väg genom mina drömmar...
när lampan är släckt och ögonlocken somnar ofrivilligt,
DÅ öppnas för mig en... från andra världen klen...VISION ...

Bibeln är full med pärlor
de snurrar i mitt huvud i denna kyla...

jag älskar glass året runt och penicilin
tar bort min halsfluss och feber just nu.......




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lollitta VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-01-17 11:00



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
"Verkligheten är min svaga punkt"...Vilken formulering...Du har många fina formuleringar, ord, meningar, märkliga vändningar som gör en nyfiken men aldrig trött. Ät din glass i stora lass, låt den lindra ditt elände så du kryar på dig!!!!!!!!!
2016-01-17

  petter rost
Ja..! Ett nyårsbloss med ett lite annat ljus än det jag brukar se i din poesi – ett alltigenom ljust ljus. Din egen säregna formuleringskonst breder ut sig så skyddslöst vacker och du tar med dej Farmor och er innerliga relation också utöver
"när lampan är släckt och ögonlocken somnar ofrivilligt"
– ögonlocken somnar...!
Men sällan har jag så lite kunnat hålla med om någonting som två rader i ditt poem:
"är dumbom,naiv och blind...helt opraktiskt...........
Verkligheten är min svaga punkt!" Opraktiskt, tja det vet jag inget om. Men i övrigt är det alldeles tvärtom.
Ett tips som jag fick igår. Jag är också åretomglassätare men en nära vän sa mej, att glass ska jag undvika när jag har en infektion, ofta i halsen är de, därför att infektionens bakterier lever och frodas av sockret..! Det som är så extra gott med glass när halsen är svullen o röd...


2016-01-17

    ej medlem längre
Bra!..kurera dig..
2016-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Lollitta
Lollitta VIP