Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

våga leva, våga allvar

 

Släpper rädslan,

blottställer mig inför mig själv.

Skälver  över begränsningar,

i varat, som kanske inte finns.

 

Nu är tiden mogen att

finnas fullt ut,

göra kloka val,

under den tid som är.

 

Avskilja det önskade,

från det icke önskvärda;

görandet från ickegörandet;

vaket förnimma nuet.

 

Bygga en grund att utgå ifrån,

 av väl valda värderingar;

Våga ta livet på allvar,

en klackspark främjar inte längre.

 

Ha modet att ta sig tid, och växa in i nuet,

balansera på ickevetandes

ömtåliga vågskål. Nära känslan

och svika stressen.

 

Livet tar vid

på ett alldeles självklart vis;

glädje, trötthet, skaparkraft

och vila i sammanflätad

harmoni.

 




Fri vers (Fri form) av Gisela Nordell
Läst 258 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-01-17 23:42



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Lycka till!
2016-01-24

  Gigi
Så bra!
2016-01-22

  ResenärGenomLivet VIP
Kloka tankar...bra...
2016-01-22

  ULJO
Fint skrivet med ett genuint budskap
2016-01-21

  Åsa Njunjes
Fin beskrivning av hur alla delar i livet kan flätas samman i en harmoni. Läser bakom raderna (eller egen tolkning) om insikten av att "ge upp" är en av vägarna dit...
2016-01-19

  Lars Hedlin
En text som berör inom..kram
2016-01-19

    Dan Myrbeck
Berörande, tänkvärd.
2016-01-18

    ej medlem längre
Ord som biter sig fast och inger mod att vara precis så som du skriver....
Klokhet och livsvisdom!
2016-01-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra text med utmärkt budskap.
2016-01-18

    ej medlem längre
true!
2016-01-18

  lodjuret/seglare VIP
Bra med luft i texten så det går att reflektera...
2016-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell