Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Landet Senilien

 

I det bortglömda landet Senilien
leker dementa ledare krig igen
Dom upplever på nytt
gamla fasor som flytt
och minns inte någon som vän


Och i vårt vackra Politekerborg
har bloggarna numera sorg
För sanning igår
är en lögn nu så svår
Den förnekas från tak och från torg


Å nere i Sandlådestan
dit vi har sålt vapen som fan
Man leker Sunni mot Shia
det vore bättre med fia
än raketer från F16-plan


Fast borta i Veligeby
cementerad i midjedjup dy
Sitter jag som de flesta
tycker till om det mesta
Fördömer, förbannar och gnyr


Men uppe i Sanningehöjd
är nog Fadern allt annat än nöjd
Men tur är för oss
att just Han är vår boss
Så buga djupt för förlåtelsens fröjd

 

Gunnar Asp




Bunden vers (Rim) av Gunnar Asp
Läst 283 gånger
Publicerad 2016-01-18 22:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Asp
Gunnar Asp