Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vart är vi på väg

Det var en gång ett rödgrönt miljövänligt tåg som på sin resa till stationen regeringsmakten, när som helst kunde spåra ur, trots att det gick på räls. I den sista vagnen satt den röda svetsaren samt två gröna flummiga personer de såg ut som de kommit direkt från grönsakslandet. Den röda konduktören försöker förgäves komma in i vagnen, ibland får han komma in i värmen ibland inte. Verkar som den röda svetsaren och de gröna inte ville ha honom med.

På sin resa passerar man först stationen välfärden och där finns inga människor som skall gå på tåget. Ingen har nämligen hittat till denna station eftersom man måste betala extra skatt för att få komma dit. Människorna i landet där tåget går betalar redan så mycket skatt att det finns inga pengar över för att betala resan till stationen. Allt medan den röda konduktören försöker förklara för den röda svetsaren och människorna från grönsakslandet, vad välfärden är för något, varför skall vi som har i bland världens högsta skattetryck betala mer skatt, vem får pengarna, den frågan få alla ringa en vän för att få svar på.

Under den fortsatta resan får den röda konduktören ömsom sitta i den fina vagnen ömsom sitta i boskapsvagnen allt beroende på humöret hos svetsaren. När man passerar allians stationen sår där fyra mystiska personer, där den ena håller upp ett plakat där det står förbjud allt. Nu vaknar de gröna till och håller nästan på att ta sig ut ur vagnen för att ansluta sig till de fyra. Men den röda svetsaren vägrar öppna dörrarna så människorna från grönsakslandet kan inte ta sig ut och den röda konduktören kan inte ta sig in. Facket måste tillkallas och så får de bestämma hur svetsaren skall göra.

Plötsligt ropar någon, fick ett sms,jag har fåt en lägenhet mitt i city, stanna tåget så jag slipper åka till Israel utan kan se min nya kommunala lägenhet.

Gäller att få stopp på tåget innan det spårar ur, om det inte redan håller på att göra det.




Övriga genrer (Satir) av Lars E Jönsson
Läst 288 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-01-20 12:33



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Man kan absolut undra vart tåget är på väg. Vem styr det. Den ordinarie lokföraren eller en vikarie? som arbetar stenhårt på att knäcka den ordinarie för att själv komma åt jobbet som lokförare. Om tåget kraschar, så vet iallafall jag vilkas fel det är - och det är inte den ordinarie lokförarens fel, som de elaka kollegerna försöker knäcka med diverse trakasserier, skymfande, dumskalleuttalanden samt lakansprassel mellan blåsippor o vitsippor. Man kan bara skaka på sitt arma huvud. Sen vill jag knyta min näve högt, för mer skatter till de rika och bekymmerslösa.
2016-01-25

  Maud Louise
Så bra och så tankeväckande skrivet!
2016-01-20

  Evelyn Falk Möller VIP
Suveränt berättat om en hårresande tågresa som bara kan sluta på ett sätt.
2016-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson