Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samma skrivövning som för Hat. Samma förutsättningar, men nytt ord alltså. En dålig variant, men man får sina ideer.


Välte

Så trevligt vi har haft! Men min buss går om tio minuter och man ska ju gå när det är som roligast.

Du kan få åka med mig. Jag kom direkt från jobbet så jag tog bilen.

Har du inte druckit då?

Bara lite, och jag har hållit koll. Ingen risk. Som jag fattat det är det ingen större omväg att åka via dig. Sitt ner och ta det lugnt så kan vi åka om en halvtimme eller så. Det blir ju vickning snart.

Ja, jag är faktiskt lite sugen. Korv? Tja, jag börjar bli lite hes efter allt tjo och tjim så jag undrar om jag får sätta på lite tevatten.

Ta du korven och en öl. Te kanske jag kan få bjuda på.

...

Nu passerar vi där jag bor.

Vilket underbart väder, och alldeles stjärnklart.

Man ser stjärnorna bättre från min lägenhet. Kommer du med upp en liten stund? Jag lovade ju lite varm dryck.

Ähum ... Det blir välte?

Jovisst. Men härom dagen stod jag bredvid sängen och snavade på mattan och välte! Ville kura ihop och dricka te under täcket i sängen, men det blev annat i stället.

Det kanske det blir nu också?

 

 




Prosa (Kortnovell) av erkki
Läst 242 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-01-21 11:58



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Är detta typ något slangord där du bor eller; "Ähum ... Det blir välte?

Lägg in din text hos Skrivpuff också
/ kram
2016-01-21
  > Nästa text
< Föregående

erkki
erkki