Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Doktor Uhlin finns inte längre

En gång i min brndom, när jag hade kissat i sängen, tog min mor mig till den närmaste läkarmottagningen som låg i Bräcke, Jämtland.

Efter det att hon talat med distriktsläkaren Doktor Uhlin om problemet, så yttrade han: "Gossen har en eterisk läggning"!

De gamla distriktsläkarna förr i tiden, hade ofta en god människokännedom.

Och tänk att dessa ord gjorde ett så märkbart intryck på mig att jag erinrar mig dem ännu i dag, fast jag bara var ett litet barn då !

Min bror brukar säga när vi diskuterar dagens sjukvård: "Doktor Uhlin finns inte längre"!




Fri vers (Prosapoesi) av Valter Örn VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-01-22 14:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP