Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

376.Idag..

..... gick jag på en knivsegg, långfärdsskriskor.

Isen gjorde ljud ifrån sig.I början var det varning sedan elaka signaler .
Det var som en irriterad val.
Jag kröp ihop av skräck men fortsatte glida .
Med tiden vande vi oss och började lyssna, och prata med varandra.

"Tryck inte din vassa kniv för hård i mig", sade den jämmerligt.

Jag tog bort skridskorna och satte på mig vinterkängor.
Isen tackade innerligt.

Solen sken skarpt.Snön glittrade och knarrade.
Flygkänsla grep mig och jag kände mig bokstavligen plötsligt tyngdlös.

Jag blev helt obegriplig för mig själv!

Obetydlig, liten varelse som jag, kröp på isen och kände mig
i sjunde himlen. ...Isen började skratta.....

"Jag upplever.. jag känner ...jag kan nästan gissa eller till en del
känna rymdens tyngdlöshet!O!jag förstår nästan den känslan

som_GUDS_BARN_JESUS_hade
NÄR_HAN_GICK_PÅ_VATTNET!

.O,GUD! jag behöver inte flyga i rymden.
Jag är redan där .",jag kvävdes av glädje.

Solen vinkade farväl åt mig.skymningen kom.
Min älskade Måne, log mot mig.

Den dagen blev jag förtrollad
från morgon till kväll.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lollitta VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-01-22 19:19



Bookmark and Share


  petter rost
Du trollar och – förtrollar! Bara det att du börjar med att gå på en knivsegg, inte långfärdsskridskor, de kommer sen. Det blir något mer än den bild jag ser: kniven som skär i isen, som skär i något som blir liv och talar till dej och börjar tala till dej. Och du till den genom dina handlingar.
Det här är fängslande mysticism, jag har aldrig läst någon som så kan gå in i det mänskliga likaväl som i det icke-mänskliga och allt du är i blir levande liv. Din poesi är ett slags skapelseprocess som gör det omöjlig att inte förhålla sej till det den skapar.
Och även min upplevelse blir, att jag finner mej
"helt obegriplig för mig själv!"
Makalöst!

2016-01-23

    ej medlem längre
Likt en uppenbarelse..* (iskristall)
2016-01-22

  aol
Ja solen vinkade farväl och min älskade måne log mot mej,
2016-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Lollitta
Lollitta VIP