Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gråta - och - Le

 

***

Mina tankar skiftar läge,

som ett pendelur

Jag känner känslor

- drar upp rullgardinen

- KÄNNER

- bygger upp en mur

***

Försvarsteknik,

i en mänsklig kropp

Ler 

Vill stanna tiden

STOPP!

***

// Tänker på när pappa köpte glass,

Vi åkte tåg, jag fick sitta vid fönstret,

och solen strålade med sitt sommargass //

***

Får jag lov att gråta, och le,

i samma stund.

Får jag ta tag i min vardag,

och sedan ligga vaken om natten,

och inte få en enda blund? 

***

Röker cigg efter cigg,

ett nervöst och oroligt

beteende

Jag är inte beredd,

synen jag mötte, 

blev diskreta tårar till svar,

tog en gammal hand,

sval i tempen,

svullen och blå,

och jag gömde 

min reaktion,

med ett fejkat leende

***

Är man någonsin beredd,

att förlora en generation,

***

Är man någonsin

förberedd 

med sin reaktion,

***

 Han Lever

jag ska inte tänka på den dagen

- inte än,

Han Lever

Du ska också Leva,

Ni Lever

Hjälp honom att Leva

Den sista blomman är inte plockad än....

***

 

Bilden:

Min fotokonst

https://www.instagram.com/kristina0179/

 

 Bildkälla: Privat bild (upphovsrätten är min) från mitt Instagramkonto https://www.instagram.com/kristina0179/

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Valkyria-Fatale
Läst 500 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-01-27 00:06



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
mänsklig och starkt berörande dikt!
2016-01-28

  Micael Axelsson
Blir tårögd! Jag tänker på ett sista tiden, kanske är vi på ett sjukhus, då det är en resa mot stundande natt. Jag får kontakt med Diktjagets känslor, och det stinger.
2016-01-27

  DominiQueen
Fina Du, så vackert...
2016-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale