Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett nej är alltid nej


NEJ

Nej

Ett litet ord, som tydligen är väldigt svårt att förstå för vissa.
I min värld är nej ett nej ett nej ett nej
Svårare än så är det inte

Får jag frågan om jag vill ha något mer att äta så svarar jag
”nej tack, det är bra jag är mätt”
Det borde räcka där, om jag velat ha mer hade jag svarat ja tack.
Svårare än så är det inte

Får jag frågan om jag vill hänga med på fest så svarar jag
”nej, jag vill inte”
Det borde räcka där, jag ska inte ens behöva förklara varför
Svårare än så är det inte

Får jag frågan om jag vill ha något att dricka så svarar jag
”nej, jag kör”
Det borde räcka där med ett nej
Svårare än så är det inte

Får jag frågan om jag vill ha sex så svarar jag
”nej”
Det borde räcka där
Svårare än så är det inte

Får jag frågan om jag vill ha en ”trekant” svarar jag
”nej tack, det är inte min grej”
Det borde räcka där……
Svårare än så är det inte

Men med ett nej kommer argumenten
-jo men lite till vill du väl ha
-kom igen häng med det blir kul
-ett glas kan du ta
-kom igen det kan du väl
-för min skull det är en dröm jag alltid har haft
-hur kan du veta om du aldrig har provat
-men snälla varför inte
-var inte så besvärlig
-om inte du vill måste jag gå till någon annan

Jag är vuxen och kan, för det mesta, stå upp för mig själv
Och fortsätta säga nej nej nej NEJ!!
Men jag kan föreställa mig hur svårt det är om du är ung
oerfaren, osäker, svag. Du vet att det är fel, men du vill vara ”till lags”
du vill inte mista den där killen/tjejen du gillar

Svara aldrig ja bara för att någon annan vill

För, ett nej är ett nej är ett nej.
Svårare än så borde det inte vara………




Övriga genrer av Maggan
Läst 332 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-01-31 12:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maggan
Maggan