Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vet att du kommer att lyckas

Idag blev en tjej i klassen 
väldigt tom och sårad
hon blev kränkt 
jag kände direkt 
en stor ilska och ledsamhet inom mig.
Att människor inte förstår skillnaden 
mellan skoj och kränkning 
jag undrar om de gjorde det med mening?  
Det kändes iallafall så.

Medans den situationen pågick 
samtidigt som jag lyssnade på de
hur de mumlade fram och tillbaks 
satte jag mig in i de tjejens situation
och såg nästan tårar i hennes ögon.
Jag böjde mig fram och klappade henne på handen 
läraren förstog inget, han klagade på att 
det var för mycket spring i klassrummet 
därför var jag tvungen att gå tillbaka till min plats 
jag skickade sms till henne då och sade 
jag finns här för dig gumman vart jag än går. 
Tjejen sade till mig att hon blev ledsen 
försökte trösta henne så mycket jag kunde,
kände att jag inte gjorde tillräckligt 
känner fortfarande den där ledsamheten 
så varsågod denna text är till dig.

Du är precis vacker så som du är 
försökt inte ändra på dig 
bara för att någon annan vill det.
Du är snäll, smart och helt underbar 
strunta i de som kränker 
för min vän de kan inget bättre.
De är inte värda din uppmärksamhet 
jag förstår att dem kan gå lite för långt
och att det svider i hjärtat ditt 
men du tjejen, du är stark 
jag tror på dig
och jag vet att du kommer att lyckas
med allt i ditt liv.
En dag kommer du att hitta 
en person som är värd dig 
och som delar likadana egenskaper som du
det lovar jag min vän, var inte ledsen gumman.
Två råd vill jag ge dig 
första ge alldrig upp hoppet 
fast det kan kännas tufft ibland 
kom ihåg meningen med detta liv 
är att kämpa vad som än händer. 
Det andra rådet är 
du måste bygga upp ditt självförtroende 
för då kommer du känna dig mycket säkrare. 
Du är helt fantastisk och skön så som du är.

Text: Arnela Arre Kurbegovic (2016 - 02 - 03)




Fri vers av Arnela
Läst 291 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-02-03 00:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
20 läsningar och ingen kommentar och applåd.... det tycker jag är snålt på en sån här viktig text.

En del förstår inte att de sårar andra, visa är väldigt känsliga och tar lätt illa upp. En sann vän ser till att be om ursäkt om man sårar någon.
2016-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Arnela
Arnela