Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Studentens kärlek

Det pressar, hetsar, stressar,
stjäl anda, dagar smälter in i varandra
tusen ord, etsade i fingrar, läppar och linser
om och om igen utan andepauser

Men någonstans i virrvarret
klockan två en söndagskväll
spelas Mozart i mina högtalare
och orden, de gör mig säkrare

På att det är i dem jag bor,
törstar kunskapen likväl som konsten
ty jag är inte den jag var igår-
nej, orden skapar någon som förstår

Förstår hur världar byggs, murar rivs,
hur tungor kan bygga slott av grus
hur ondska bekämpas på rätt vis
hur kunskap är konsten av vår tid

Så när Mozart slutar spela,
låt mig bygga dig en värld av grus,
stödd av böckerna jag älskar,
med ord som ej räds någon gud




Bunden vers av ChampinjonernasChampion
Läst 203 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-02-03 16:43



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
harmoni som guds högsta skapelse? nix, även hendrix och stravinskijs toner är guds toner. jag tycker din dikt är riktigt bra. kunskap om gud lär man nog få. men den kan snabbt tas ifrån en... vad göra då?
2016-02-03
  > Nästa text
< Föregående

ChampinjonernasChampion
ChampinjonernasChampion