Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sviskonträd och kråkor

 

 

 Skränaren skrävlar, skroderar och skryter

några ord han byter, skrockar och bryter sviskon från träden

  mogna blåmoddiga

krossar skalet med tänderna, fram väller rött fruktkött

  och safter, röda safter

  rinner så ner över händerna

 

  skriker några okvädingsord

 till skatorna  som skränar  och hackar i köttet

högt uppe i sviskonträdet

 

skallige mannen signalerar  i kråksången

kraxandet irriterar och enerverar

 stipulerar krasst frist

  innan krevering ,  med  hyttad näve

 

skrävlaren överlägset  besegrad av kråkor

 stegen framåt mot trädet klänger,  korgen  kränger

ramlar  så sviskonen på marken

  tystnar förlägen,  tappar ord och mumlar

                                                                                     

    kråkorna  skrattar hjärtlöst

 

                                                                                                              

                                                                                                 

                                                                                   

 

                                                                              

 

 




Fri vers (Fri form) av Gisela Nordell
Läst 320 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-02-07 15:49



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Ja, de är sura sa räven..
2016-02-08

  Lars Hedlin
Härligt framfört! Gillas mycket!
2016-02-08

    ej medlem längre
Skrockande fint fångat:)
2016-02-08

  ResenärGenomLivet VIP
Snyggt skrivet...gillar resonemanget...
2016-02-07

    ej medlem längre
Mästerligt bra Gisela,kråkor är min favvofågel för övrigt.
2016-02-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Text med både humor och tänkvärda ord.
2016-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell