Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En av de allra första dikterna jag skrev, för många, många år sedan. Det var på den tiden då man inte var rädd för något och jag gav den faktiskt till DEN flickan! Jag tycker nu i efterhand att det är lite charmigt.


Och kanske vet du redan

Förlåt,
jag tappade mitt ord i natt
Jag fann det lika gott
För aldrig nånsin har väl ord så liten mening fått

Nej aldrig har en strof av diktens fagra glans
berört mig på ett sätt precis som tiden inte fanns

Nej, aldrig på en sommar lyste solen som igår
När jag såg eldar brinna som rubiner i ditt vackra hår

nej aldrig kan väl ord förklara
Din blick, den underbara

Och sommar, om du tycker att jag varit alltför svår
När jag minns vartenda ord av dem du sagt igår

Jag vill så gärna minnas just de orden
För jag börjar tro att du är den vackraste flickan på jorden.




Fri vers av Henrik Nilsson
Läst 529 gånger
Publicerad 2006-04-29 19:20



Bookmark and Share


  Poison Ivy
vad gulligt! Mitt i prick på sista raden
2007-05-07

  sachie
Om någon någonsin gav mig en dikt,
så full med känslor,
skulle jag smälta till en pöl,
hjärtat skulle slå tre gånger på varje slag.

Det måste ha varit en speciell tjej, som fick den dikten.

Vacker...
2007-01-21

    ej medlem längre
Underbar rytm och språk..som alltid!
2006-10-08

  Yvonne Vigstrand
Smälter som smör av dina vackra ord.....underbart helt enkelt!
Kram Yvonne
2006-09-17

  inyourdream
underbart gullig text och flickan måste blivit väldigt glad..
rimmen kommer som av sig själv och låter inte konstigt alls
2006-05-30

  inyourdream
underbart gullig text och flickan måste blivit väldigt glad..
rimmen kommer som av sig själv och låter inte konstigt alls
2006-05-30

  konstverk
jättegulligt. du lyckades att rimma utan att det blev konstlat. rim blir ofta så, tvingande. tjejen blev väl glad, tror jag. =)
2006-05-16

  Nem
Ja, väldigt charmigt. Jag hoppas att hon blev överväldigad...
2006-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Nilsson
Henrik Nilsson