Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

olika som bär

Du är en segelbåt
jag en eka
du är äventyr
jag är tjuren Ferdinand

du är ja
jag är nej
du är Stockholm
jag en småstad

du är morgontrött
jag är irriterande pigg
du är gömd bakom DN
jag vill famna dagen

du är orädd
jag är alltid rädd
ser faror överallt
det gör inte du

vi är olika som natt och dag
men vi vill båda ha sista ordet
veta bäst, som syskon

vi i gråter och skrattar samtidigt
undrar över livet
titt som tätt
så mycket som vi skådat
i våra navlar och ut i universum

jag älskar din röst
dina varma händer
din glada blick
dina galna infall

du vill ha tänt
jag vill ha släckt
du har inte vett
att skämmas
det har jag

tiden har inte tagit
bort några ränder
du slipar mina kanter
jag letar efter dina

du ser mig djupt
i mina ögon
jag sluter dem blygt


































Fri vers (Fri form) av wonder
Läst 230 gånger
Publicerad 2016-02-12 16:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

wonder
wonder