Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
varje årstid behöver sina egna ord för att kunna beskrivas


Ljuslängtansmånad

Du vaknar och ser solen skina


Den är stor och grå
Omges av Lerinska skyar
och du vet nånstans ifrån att snön i luften heter Habllek på samiska
Det betyder dimsnö
Akvarellarna som du känner lite grann pratar om att penseln är vallad
och du känner dig lite osäker på vad det betyder... fylld och förberedd kanske..
....
Men du vet säkert att du har hjärtklappning
för när du ser in mot den grå solen
känner du att det är vår, tidig tidig vår
och längs skrivbordets kanter kommer nya ord krypande


Dom kallar sig...Ljuslängtan
Frön och kärnor
i sina påsar och gamla tändsticksaskar
ger ifrån sig ett svagt ....tickande  


dom kommer in i vår tidszon igen
och ingenting är som detta



klart att det ska ha ett eget namn
om man så ska göra det själv
Februari ....ljuslängtansmånad




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-02-12 22:53



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
Längtans ljus! Åh, tycker om!
2016-02-13

  Ingrid Trolle
En underbar dikt om
den efterlängtade våren
och ljuset att återvända
2016-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP