Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://www.youtube.com/watch?v=IXHe3-YVm5s&feature=youtu.be se gärna som bakgrundsinformation om rashygien och vetenskap, men här gäller det samer...


hord vid härd

 

en hord  vid  härd

härbergerade hungrande 

 

hörs

hosta och  harklingar

från   hemlösa immigranter

 

hårresande förhållanden

haltande,

av hopplöhet härjade

hankar  sig fram och bävar

 

drömmar hägrar

i bylten om natten

 

avhysning, regler som tryter

hos dem som fryser

 

besvärade hyser harm,

hat och hån

 

skyggar för ångesten i ögonen hos

horden av patrask,

ett eko från långt,

långt tillbaka

 

ett Sverige 1700-tal, 1800-tal

barnauktioner, härdande folket

härad efter härad, Norrland

resandefolk 1950-tal

 

smyger in som kalla ilningar

under varma yllekappan,

frossbrytningar i tryggheten

 

hemlös, hotfullt härsknande hop

 

ett bit kartong

med bild av några barn

som knäpper sina händer

i bön

 

en knäböjande människa i hopp

eller förlorat hopp

om ett bättre öde, 

 

respekterade och inte hånade

eller bortskuffade som plågoandar

begabbade, bespottade

huttrande, skraltiga,

liggande

som puppor på våra gator ,

i portar, i läger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Gisela Nordell
Läst 291 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-02-13 04:49



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Hoppas vi människor NÅGON gång får bort det hemska och ovärdiga i vårt beteende...
2016-02-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra och tänkvärt diktat om utanförskap och fattigdom. Som många blundar för.
2016-02-13

    ej medlem längre
Ovärdighetens många ansikten..
2016-02-13

  lodjuret/seglare VIP
Just så. Ord som beskriver och beskriver ett skeende.
2016-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell