Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt var bara ord...


Hemlängtan

Ikväll vill jag sätta mig på tåget som leder hem,
min längtan till tryggheten är stor och svår.
Men jag missade sista avgången klockan fem
så jag vänder på klacken och går.

Jag önskar att jag fick sätta mig i tolvans vagn
blunda, fundera och kanske sova en stund.
Vad i livet har egentligen varit till gagn
vilken dag, vilket år, vilken sekund?

Men jag vänder tillbaka på vägen jag kom
och tar skydd av kragen mot vinden.
Precis när det brister i själ och i hjärta inom
svider tårarna varma mot kinden.




Bunden vers (Rim) av carinamnm
Läst 536 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-02-16 09:16



Bookmark and Share


  Päronsplitt
Oh så hjärtskärande men ack så tänkvärd berörande. Budskapsfull i sina formuleringar. Rad 7 och 8 tar jag med mig att finna mina egna svar på. De raderna känns sorgliga men så viktiga. Hela texten berör mig, tack för det.
2017-01-08

    ej medlem längre
tårdrypande och på rim, bra
2016-02-17

  Britt Ruuska
Också tårar kan värma.
Och det kommer nya tåg
och nya hem.
2016-02-16
  > Nästa text
< Föregående

carinamnm