Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När du vågar förstå

du kan inte säga exakt när det hände
det var mer något som växte
stilla, starkt, med varm glädje
en dag så var det som en trygghet
som strök skuggor från din panna
bort i den fladdrande vinden

du kisade mot solen, log i motljus,
tänkte; men nu då, vågar jag nu då
när isen smälte bort i rännilar
lyfte du små bitar och höll i händerna
kallt vatten påminde om smärtan
den som kommer och går

som isen kan brytas sönder när
vattnet sköljer det frusna
gruset som följer med och skaver
tills det är helt borta
och du känner den varma, mjuka
sanden under dina fötter




Fri vers (Fri form) av carinamnm
Läst 640 gånger och applåderad av 42 personer
Publicerad 2018-05-22 19:46



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Vackert om det svåra !
2020-02-17

    ADI Nehlin
Fin, fin text som berör.
2019-09-21

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text om livskraft och livsglädje!
2019-06-28

  Blått Norrsken VIP
Så underbar text om att bryta sig lös från det som gör ont och lämna det bakom sig för att ljuset ska kunna lysa in igen.
2018-07-17

  Janina Kaminska
Du målar underbara bilder med dina ord.
2018-06-14

  Peter G VIP
Så väldans vackert med sköra ord som blir starka precis som vi när vi finner tryggheten och vågar lita på den igen, som våren och sommaren när värmen kommer åter!


2018-05-30

    ADI Nehlin
så vackert och berörande skaldat
2018-05-28

  Karina"Kia"
Vackert men ändå ett litet skaft i dikten...
Det goda gör ont

Snyggt skrivet!!
2018-05-24

    Peter Söderqvist
Din dikt fångar vackert vad det innebär att förstå. Underbara bilder. Tack.
2018-05-23

  Nils-Robert
En dikt som andas kärlek igenom fina metaforer.
2018-05-23
  > Nästa text
< Föregående

carinamnm