Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

UNDERKASTELSE

Frihet? Så främmande, så
obehagligt att ta i vår mun.

Kallar vi på den, säger den väl mer
om våra bojor i Tillblivelsens brustna
kedjor.

*

Underkastad Lagarna
Underkastad Sakramenten
Underkastad Frågorna
Underkastad Gud

Fullt realiserbart - så
förfrämligande, och allt för
verkligt.

När allt tynar, tvinnas bort
försvinner även Människan?

*

Om att vara underkastad något större:

Vi begär det, kräver det
tills att vi
vävs samman. Och

ingen frågar det vi ställer.






Fri vers (Fri form) av Fri Ronja
Läst 245 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-02-16 19:14



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
viktig tänkvärd bra skrivelse
2016-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Fri Ronja